fbpx

Дополнителни информации

КAM – учесник на настанот “Ден за кариерен развој” во организација на Уким и Центарот за кариера!

Благодарност до сите студенти коишто го посетија нашиот штанд на настанот “Ден за кариерен развој” организиран од страна на Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” и Центарот за кариера. 🎓😊
Овој настан беше одлична можност за претставување на нашата компанија и за можностите коишто ги нуди за практиканство и вработување. 🤝
Нашиот штанд беше посетен од голем број студенти со кои претставниците на Секторот за човечки ресурси остварија директна комуникација и разменија вредни знаења и искуства со студентите. 🥰

КAM – учесник на настанот “Ден за кариерен развој” во организација на Уким и Центарот за кариера!

📣 Ги известуваме студентите при Универзитетот “Св. Кирил и Методиј” дека оваа година КAM ќе земе учество на настанот “Ден за кариерен развој” во организација на Уким и Центарот за кариера.
 
Воедно и ги повикуваме сите заинтересираните студенти да го посетат нашиот штанд со цел да се информираат за можностите за практикантство и вработување коишто ги нуди нашата компанија.
 
Го очекуваме Вашето присуство. 😊
 
#дензакариеренразвој #практикантство #вработување #кариера #кам #камтим

КАМ петта година по ред е прогласен за маркет чии производи се со најдобар квалитет во Македонија

Независната швајцарска интернационална агенција ICERTIAS и оваа година го прогласи КАМ за домашен малопродажен синџир со апсолутно највисоко ниво на квалитет на македонскиот пазар. Сертификатот QUDAL, КАМ го добива петта година по ред, а тој е резултат на истражување меѓу потрошувачите кое што реномираната агенција од Швајцарија го спроведе во Македонија.

– Искуствата и задоволството на потрошувачите ни даваат најголем мотив во нашата работа. Потврда за тоа добиваме секојдневно, токму со нивниот избор КАМ да биде местото каде што можат да најдат сè што им е потребно, но овие истражувања со интернационален кредибилитет, ни укажуваат дека таа вредност е препознаена и надвор од нашите граници. Како и досега, така и во иднина ќе продолжиме да изнаоѓаме начини континуирано да го зголемуваме квалитетот на понудата во нашите маркети – велат од менаџментот на КАМ.

Во текот на истражувањето, од швајцарска агенција ICERTIAS на потрошувачите им е поставено следното прашање: „Наведете го името на домашниот малопродажен синџир кој според Вашето лично искуство и мислење нуди апсолутно највисоко ниво на квалитет на македонскиот пазар“. Во убедливо најголем број одговори, како маркет со најдобар квалитет на домашниот пазар, токму КАМ е избор број 1 за потрошувачите во Македонија.

Дополнително, КАМ петта година по ред е прогласен и за маркет каде што според потрошувачите има најдобар сооднос цена-квалитет. Оваа награда, Best Buy Award, КАМ ја доби како резултат на најголемиот број гласови во истражувањето спроведено на македонскиот пазар од швајцарската интернационална агенција ICERTIAS. Во рамки на истото истражување, КАМ се најде на првото место во соодносот цена-квалитет за пекарите кои што се дел од синџирот маркети.

Уште едно истражување, тоа на „Инсајдер ИД“, потврдува дека КАМ е најпопуларниот маркет во Македонија. И за 2023/24, како и за претходните шест години, КАМ е прогласен за број 1 префериран ланец на маркети на домашниот пазар. Во рамки на истото истражување, КАМ зазема прво место и во поткатегориите: највисока лојалност, најдобар сооднос на цена и на квалитет како и најдобра локациска покриеност.

Дополнителни бенефиции за вработените во КАМ!

Во пресрет на второто полугодие од учебната година, на децата на нашите вработени КАМ им додели подарок – пакетчиња со училишен прибор. 📚📖✏️
 
На сите нив им посакуваме среќен и успешен почеток на второто полугодие, да бидат вредни ученици кои ќе стекнат вредни знаења и ќе постигнат извонредни резултати!
 
Сонувајте, верувајте и постигнувајте! 😊
КАМ мисли на најмладите!
 

КАМ продолжува да ги надградува бенефициите за своите вработени!

Континуирано вложување во своите вработени е главната цел на компанијата КАМ, поради што од почетокот на новата 2024 година компанијата воведе и голем број на бенефиции со кои овозможува подобри работни услови за сите вработени.

КАМ сега вложува уште повеќе во здравјето на своите вработени со тоа што обезбедува тренинг-картичка за спортските ентузијасти, со која можат да си изберат спортски активности по желба, со партиципација од компанијата, како и ваучер за спортска опрема во вредност од 6.000 денари.

Почнувајќи од декември 2023 година, на лојалните вработени во секторите Продажба и Логистика двапати годишно им се исплаќаат бонуси, како и училишен пакет производи за децата на вработените кои одат на училиште, а дополнително секој вработен со принова во семејството добива подарок пакет со производи за новороденче.

– Една компанија може да биде успешна само доколку нејзините вработени се среќни и задоволни, а ние со секој нов нареден чекор се стремиме во таа насока. Нашите вработени се лицето на КАМ и секоја нова активност што ја преземаме е со идејата да создаваме атмосфера во која сите се чувствуваме како еден голем тим во кој секој е задоволен и сака да го даде својот максимум. Токму затоа сметаме дека овие бенефиции се клучни за да го подобриме секојдневието на нашите вработени. Константно размислуваме и работиме на тоа како да внесеме новитети и да одиме заедно уште понапред, како едно големо КАМ семејство. 2023 година ја завршивме со богата новогодишна претстава и со подарок пакетчиња за децата на нашите вработени, што беше посебно весел момент и за нас и за најмалечките – велат од менаџерскиот тим на компанијата.

Неодамна КАМ ја дополни листата на бенефиции со зголемување на регресот за годишен одмор, воведе и платено колективно осигурување за сите свои вработени, а дополнително овозможи и платен превоз за вработените во маркети чие живеалиште е одалечено повеќе од 5 километри од маркетот во којшто работат.

КАМ доследно ја имплементира својата стратегија на континуирано вложување во вработените со проширување на листата на бенефиции и континуирано зголемување на платите. Компанијата има мрежа од 83 маркети низ цела Македонија, а има и свои маркети во соседна Бугарија и на Косово.

Новогодишни пакетчиња за среќни празници и големи детски насмевки! 😊

И оваа празнична сезона КАМ успешно реализираше донација од над 3.550 новогодишни пакетчиња, дистрибуирани низ голем број општини во Македонија.

Донацијата придонесе за голем број детски насмевни и топли срца за време на најмагичниот период од годината!
Оваа иницијатива која е повеќегодишна пракса на КАМ, се спроведува директно или во соработка со хуманитарната фондација “Вања Камчев Скопје”

НОВИ БЕНЕФИЦИИ ЗА ВРАБОТЕНИТЕ НА КАМ!

🎄 За време на новогодишните празници, КАМ воведe нови бенефиции за своите вработени! 🎅 ✨ 🎊
Фокусот на компанијата е целосно насочен кон вработените како најважен ресурс на компанијата. 🤝
Компанијата постојано вложува во своите вработени и континуирано работи кон проширување на листата на бенефиции. 😊

 ПРЕКУ СТУДЕНТСКА ПРАКСА ДО ВРАБОТУВАЊЕ!

Ова лето КАМ за првпат ги отвори вратите за млади лица – студенти да посетуваат пракса во компанијата согласно персонализирана програма за практиканти, со цел да им овозможи запознавање со работните процеси во компанијата и да им овозможи да се вклучат директно во извршување на работни задачи. Ова им овозможи тие да се здобијат со практични знаења и вештини кои ќе им помогнат во понатамошниот кариерен пат.

Истакнуваме дека веќе двајца студенти кои посетуваа неколкумесечна летна пракса и кои од своите ментори добија препорака за покажана значителна успешност во практикантската работа, добија можност и за редовно вработување.

КАМ продолжува со својата мисија за поддршка на младите и вклучување на студентите во работните процеси, со цел да им даде можност да се здобијат со практични знаења и вештини и на овој начин да придонесе во стартот на нивната професионална кариера.

Зголемени платите на вработените во КАМ за 25 отсто во споредба со лани

КАМ доследно ја имплементира својата стратегија на континуирано вложување во вработените, а како резултат на тоа бележи раст на платите на вработените за 25 отсто во споредба со септември минатата година. Последното зголемување се однесува на вработените во администрација каде просечната исплатена месечна нето плата изнесува 53.000 денари.

За септември 2023 година, КАМ на вработените им исплати бруто плати во износ од над еден милион евра.

Во текот на оваа година, КАМ двапати ги зголеми платите на секторите Логистика и Продажба, така што од јули годинава нето платата во сектор Продажба се зголеми до 31.000 денари за касиери, до 41.000 за раководители на маркети, додека од август за вработените во Логистика исплаќа нето плати до 45.000 денари за магацински работници и до 60.000 денари за возачи.

Постојано вложуваме во своите вработени, а показател за тоа е фактот дека имаме постојани обуки за професионален развој на вработените, како и зголемување на платите и бенефициите. Грижата за нашите луѓе е заснована на нашите вредности, бидејќи само на тој начин може да го дадеме својот максимум. Се разбира, ова се рефлектира и во услугата што ја даваме на лојалните потрошувачи. Секој ден размислуваме како да се искачиме едно скалило повисоко и се надеваме дека тоа е приказната која ќе продолжиме и понатаму да ја градиме. Секако, стабилно и со стратегија која ќе биде соодветна за целиот тим.

Неодамна ја проширивме и листата на бенефиции – зголемен регрес за годишен одмор и платено колективно осигурување за сите вработени и платен превоз за вработените чие живеалиште е одалечено повеќе од 5 километри од маркетот во којшто работат.

FMCG SUMMIT

Со гордост објавуваме дека и оваа година сме официјален спонзор на овогодинешниот FMCG SUMMIT. Како компанија која се посветува на високите стандарди во областа на трговијата, продолжуваме да поддржуваме настани од овој тип, кои го обединуваат креативниот и иновативен потенцијал на индустријата на Fast-Moving Consumer Goods (FMCG).
Со нашата поддршка, се надеваме дека ќе продолжиме да го подигаме стандардот и да се вклучиме во разговор за иднината на FMCG. Веруваме во потенцијалот на иновациите и во влијанието на соработката во оваа динамична област.
Чест ни е што сме дел од FMCG SUMMIT и што можеме да го споделиме нашето искуство и ангажман со нашите колеги и партнери.

 

#КАМТИМ во поддршка на Скопски маратон! 🏃‍♀️🏃

 

🔴 КАМ во поддршка на WIZZ AIR SKOPJE MARATHON 2023 🟣

#КАМТИМ – дел од Скопскиот маратон, не само како учесници, туку и како поддржувачи!
Благодарност до колегите за учеството и ангажманот на Скопскиот маратон. Благодарност и до сите кои дадоа поддршка и ги мотивираа тркачите да издржат до целта!
Ова беше супер искуство за сите нас и стремеж за постигнување нови цели во иднина.

 

 

 

 

#КАМТИМ

Почитувани потрошувачи,

Ве информираме дека по социјалните мрежи кружат лажни објави за наводна наградна игра организирана од КАМ маркет. Прочитајте го известувањето подолу и обратете внимание на тоа кои се официјалните профили на КАМ маркет.

 

КАМ за почиста природа!