fbpx

Историја

 

Првата продавница на КАМ ги отвори вратите во далечната 1999 година, во приземјето на Градски Трговски Центар во центарот на Скопје – настан кој го означи почетокот на една приказна за успешен и брз развој.

До крајот на 2015 година, КАМ маркетите веќе станаа вообичаена глетка низ цела Македонија.

Експанзијата на КАМ во Македонија траеше во континуитет во изминатите години се претвори во еден од најголемите синџири од маркети за прехранбени и непрехранбени производи.

Кам има мрежа од 83 маркети низ цела Македонија, а има и свои маркети во Бугарија и Косово.